6 + 1 VINKKIÄ KÖÖPENHAMINAAN

10.00.00

Kööpenhamina oli okein mukava kaupunkilomakohde näin talvellakin ja vaikka paljon kaupungista ehtikin nähdä neljässä päivässä, riittää näkemistä vielä seuraavillekin kerroille. Halusinkin omien kokemusteni perusteella tulla jakamaan teille muutaman näkemisen  arvoisen paikan Kööpenhaminasta.
Kööpenhaminassa kannattaa varautua hieman Helsinkiäkin kovempaan hintatasoon sekä "vajaaseen" ja kalliiseen julkiseen liikenteeseen. Lentokentältä pääsee kätevästi keskustaan joko junalla tai metrolla, mutta keskustassa metro ei ole kätevä ratkaisu, koska metropysäkkejä on harvakseltaan. Onneksi välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä, joten käveleminen oli paras tapa liikkua paikasta toiseen. Kööpenhamina TIVOLI Vesterbrogade 3
Mun ehdoton must-see-juttu Kööpenhaminassa oli Tivoli, joka on itse asiassa toiseksi vanhin huvipuisto maailmassa! Näin talvella Tivoli oli koristeltu "talven ihmemaaksi" ja, jotta saimme kaiken irti puiston valoloistosta, menimme Tivoliin auringon laskettua. Sisäänpääsymaksu talvella oli noin 10€ ja kesällä 15€. Tivoli oli selvästi yksi reissun kohokohdista ja suosittelenkin paikkaa jokaiselle! Kööpenhamina AMALIENBORGIN LINNA & VAHDINVAIHTO Amalienborg Slotsplads 5
Amalienborgin linna koostuu neljästä samantyylisestä linnasta ja toimii Tanskan kuningasperheen talvikotina. Yksi linnoista toimii museona, joka on avoinna yleisölle. Sisältä löytyy niin kuningasperheelle kuuluvia esineitä, hienoja saleja, sekä huoneita, joista voi nähdä miten kuningasperhe elää. Pääsylippu linnaan opiskelijalta oli noin 9€.
Linnan pihalla, kuten myös muualla kaupungin kaduilla voi seurata säännöllisin väliajoin tapahtuvaa vahdinvaihtoa.Kööpenhamina FREDRIKIN KIRKKO - MARMORIKIRKKO Frederiksgade 4
Amalienborgin linnan välittömästä läheisyydestä löytyy upea Marmorikirkko. Kirkon alaosa on tehty norjalaisesta marmorista ja sen yläosaa koristaa vihreä kupoli. Kirkon sisällä voi ihastella muun muassa kupolimaalauksia, joihin on ikuistettu 12 opetuslasta. Sisäänpääsy kirkkoon on ilmainen, mutta kiivetäkseen kupoliin ihastelemaan maisemia, pääsymaksu on aikuiselta 5€.Kööpenhamina NYHAVN Nyhavn 1-71
Yksi Kööpenhaminan tunnistettavimmista asioista on varmasti sen satama-alue, jonka varella värikkäistä taloista löytyy kahviloita ja  ravintoloita. Satama-aluetta ihastellen voisikin käyttää useita tunteja ja voin kuvitella, miten täynnä ravintoloiden terassit ovat keväisin ja kesäisin.   Kööpenhamina THE UNION KITCHEN Store Strandstræde 21
Kööpenhaminassa oli yleistä buffet-brunssien sijaan brunssilautaset, jotka mekin söimme muutamana aamuna. Viimeisenä aamuna testasimme Instagramista bongaamani ravintolan, johon yritimme jo aiemmin sisälle turhaan sen ollessa tupaten täynnä. Varasimme aamuksi pöydän varmistaakseemme sisäänpääsyn, mutta tällä kertaa ravintolassa ei meidän lisäksi ollut muutamaa pöytää enempää ihmisiä.
Kahvilan ja ravintolan asemaa toimittava Union Kitchen oli ainakin kahvin ja brunssilautasen perusteella suosittelemisen arvoinen! Kuitenkin pientä miinusta kyseinen paikka saa yllättävän pitkästä odotusajasta ruokien suhteen.
Kööpenhamina ILLUM-OSTOSKESKUKSEN KATTOTERASSI & STRØGET  Strøget
Ulkomailla ollessa yksi must-juttu kohdallani on nähdä kaupunki kattojen yltä, sillä mielestäni silloin saa muodostettua "kokonaiskuvan" paikasta. Tähän tarkoitukseen oiva paikka on aivan kaupungin keskustassa sijaitseva Illum, jonka ravintolakerroksesta pääsee ihastelemaan maisemia ja vaikka samalla nauttimaan kupin kahvia.
Strøget on yhteisnimys muutamalla toistensa jatkeina oleville kaduille ja niiden välillä sijaitsevalle aukiolle (lähde Wikipedia), ja ne yhdessä muodostavat yhden maailman kuuluisimmista ja pisimmistä kävelykaduista. Strøgetin ympäriltä löytyy kahviloita, ravintoloita, tuliaispuoteja sekä niin high-end liikkeitä kuin myös ketjuvaateliikkeitä.

+1 STEEL HOUSE COPENHAGEN Herholdtsgade 6 
Meille kävi todella hyvä tuuri majoituksen suhteen, nimittäin yövyimme uudessa vanhaan metallityöntekijöiden päämajaan rakennetussa hostellissa. Hostelli oli rakennettu kunnioittaen rakennuksen vanhaa henkeä, mutta kuitenkin modernilla twistillä.
Hostellilla oli oma uima-allas, kuntosali, tv-huone, "elokuvateatteri", keittiö, jossa pystyi valmistamaan omia ruokia, vapaasti käytettävissä olevia tabletteja, aulabaari sekä paljon istuma -sekä työskentelytilaa. Hostelli oli kaiken lisäksi aivan juna-aseman lähettyvillä sekä kilometrin päässä ydinkeskustasta.

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Pitäisköhän varata Köpiksenmatka.. :D muutenkin ihan superkaunis blogi!

  http://www.lily.fi/blogit/janita-johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! <3 Ehdottomasti varailemaan vaan, Köpis on tosi kiva kaupunki ja varmasti vielä keväämmällä paikasta saa entistä enemmän irti!

   Poista
 2. Kävin viimeks Köpiksessä kasiluokalla ja oon nyt tässä parin kuukauden aikana miettiny tosi paljon matkaa sinne :D Tivoli oli yks paikka mikä tuli viimeksi tsekattua ja se oli kyl upee paikka. Tässä on kyl muutama ei vierailtu paikka jotka seuraavalla matkalla vois kyllä käydä kattomassa :D Tuli itelle siis tosi hyvään aikaan tää postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kevään tullessa Köpiksen puhkeevan kukkaan, joten voin kyllä suositella uusintareissua sinne päin :) Tosi kiva kuulla, että tästä postauksesta on sulle hyötyä!

   Poista
 3. Ei vitsi nyt iski kunnon matkakuume ja ikävä Köpikseen, kun siellä tuli käytyä Halloweenin aikoihin viime vuonna! Etenkin keväällä olisi ihana päästä näkemään Köpistä. Totesin myös kävelemisen julkisten sijaan olevan parempi ratkaisu ja näin tuli näettyä enemmän erilaisia paikkoja, itse asiassa koko matkalla tuli mentyä vain lentokentän ja päärautatieaseman välinen matka! :)

  https://lauraemiliaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah joo nää tällaset postaukset on siitä pahoja, kun ne aiheuttaa matkakuumetta 😅 Itsekin haluaisin kokea Köpiksen keväällä tai kesällä😊

   Poista
 4. Vitsi Köpis näyttää niin ihanalleee!<3 Aivan tajuttoman hyviä vinkkejä, varsinkin kun on suunnitteilla miniloma jonnekkin päin eurooppaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se kyllä oli niin ihana kaupunki, rakastuin sen arkkitehtuuriin!❤️ Ja kiitos paljon Emilia, toivottavasti vinkeistä on hyötyä jos päädyt Köpikseen ;)

   Poista

Subscribe