ADRIANMEREN SATAMAKAUPUNKI

13.14.00

Kroatia, niin kaunis paikka ja niin paljon kuvia teille jaettavana. Vietin siis viikon poikaystäväni kanssa Kroatiassa, Splitissä. Kaupunki sijaitsee aivan Adrianmeren rannassa, turkoosin veden ympäröimänä. Koko kaupunki on syntynyt Diocletianuksen palatsin ympärille ja palatsi sekä sen ympäristö kuuluukin Unescon maailmanperintökohteeseen. Vanhakaupunki on täynnä kapeita ja idyllisiä katuja, täynnä ravintoloita ja pikkuputiikkeja. Palatsin sisäpiha on monien ihmisten kohtaamispaikka, jossa iltaisin paikalliset järjestivät erilaisia esityksiä. Vielä näin sesonkiaikana paikka pursusi ihmisiä kellonajasta riippumatta, enkä toisaalta asiaa ihmettelekään, onhan alue näkemisen arvoinen!
IMG_5713 Toinen turistien suosiossa oleva kohde on palatsialueen ja yleensäkin vanhankaupungin edessä, sataman vieressä kulkeva rantakatu Riva. Katua koristavat palmupuut ja pitkin katua olevat ravintolat terasseineen.
Vanhakaupunki ja sen ympäristö on katsottu läpi päivässä, mutta enemmänkin aikaa sen pieniin katuihin ja nähtävyyksiin saa kulumaan. Vanhakaupunki palatsin ympärillä on sokkeloinen, mutta eksymistä ei tarvitse pelätä, sillä jostain välistä pääsee aina takaisin Rivalle tai palatsin sisäpihalle.
IMG_1919 Meillä oli viikon ajan Airbnb-huoneisto, noin neljän kilometrin päässä keskustasta ja vaikka hieman matkaa keskustaan olikin, huoneisto osui aivan nappiin. Läheiselle rannalle matkaa oli alle kilometri ja Uberit keskustaan maksoivat n.5€ suunta. Meidän ranta olikin aivan ihana! Hiekan sijaan ranta oli täynnä valkoista kiveä ja erilaisia ravintoloita.
Keskustassa kiertelyn lisäksi kävimme Krkan kansallispuistossa, päiväretkellä Trogir-nimisessä kaupungissa, nousimme Marjan-kukkulalle katselemaan näkymiä, otimme aurinkoa ja nautimme hyvästä ruuasta ja lämpimästä säästä. Voisin puhua reissusta vaikka kuinka monen postauksen verran ja siksi ajattelinkin kysyä, että kiinnostaisiko teitä vinkkipostaus Splitistä ja kaikesta, mitä kyseisessä paikassa voisi tehdä? IMG_5635 IMG_1994 IMG_5414 IMG_5399 IMG_5493 IMG_1938 IMG_5359 IMG_5712

You Might Also Like

11 kommenttia

 1. Siis wauu mitä upeita kuvia *_* <3

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania kuvia olet napsinut! Tuo teidän lähellä ollut ranta kuulostaa muuten ihan uskomattoman upelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti Henna! Sullakin oli tosi kivoja kuvia blogissa :)
   Joo se oli kyllä todella hieno, kyllä kelpasi!

   Poista
 3. Vau oon niin sanaton! Aivan ihastuttava blogi sulla ja upeita kuvia <3 Pakko jäädä lukijaksi!

  https://hennaleksandra.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, sä jätät mut sanattomaksi näin ihanasta kommentista! Kiitos tosi paljon ja tervetuloa lukemaan <3

   Poista
 4. Ihania lomakuvia! Kumpa ois päässy itekki jonnekki oikeesti lämpimää kesällä!

  ~ Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Joo Suomen kesä ei lämmöltään ollut niin huikea, joten lomamatka lämpimään kyllä kelpasi! Toivottavasti säkin pääset vaikka ensi kesänä :)

   Poista
 5. Todella hienoja sekä kivoja kuvia. Tuli itellekkin oikeen matkakuume. Pakko myös mainita, että sun blogi on todella kiva :)

  https://tervetuloa-maailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Hah joo lomakuvia selaamalla saa kyllä itselleen nopeasti lomakuumeen aikaiseksi!

   Poista
 6. Joo vinkkipostausta kehiin, niitä on kiva lueskella!

  VastaaPoista

Subscribe