KUTNA HORA

15.25.00

Toinen päivä siis alkoi noin tunnin mittaisella matkalla kaupunkiin nimeltä Kutna Hora, jossa oli tarkoitus nähdä Sedlecin luukirkko, Pyhän Marian kirkko ja vanha kaupunki, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteeseen.
Matka Prahaan oli tosiaan meidän ensimmäinen yhteinen itse järjestetty reissu, jossa ei ollut mukana esimerkiksi opettajia. Meillä sujui kaikki koko reissun ajan todella hyvin, mutta välillä vähän jännitti, että päästäänkö oikeaan junaan tai päädytäänkö edes oikeaan paikkaan. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja ennen meidän must have -nähtävyyksiä, kierreltiin vanhaa kaupunkia ja syötiin pienessä ja idyllisessä ravintolassa, jotta jaksettaisiin koko päivän. Keli oli osoittautunut hieman pilviseksi ja välillä vähän satelikin, mutta se ei meitä haitannut.
En ottanut kameralla ollenkaan luukirkosta kuvia, mutta olihan se näkemisen arvoinen jo pelkän nimensä johdosta. Kappelissa tosiaan säilytetään noin 40 000 ihmisen luita, jotka on aseteltu erilaisiin muotoihin ja jopa kattokruunuksi. Plussaa nämä nähtävyydet saivat myös siitä, että kaikki tietomateriaalit löytyivät myös suomeksi. Torstaina olikin vuorossa Prahan linnan alue ja näköalat, niistä lisää myöhemmin!
IMG_7598 IMG_7607 IMG_7615 IMG_7633

You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe